2020. november 20., péntek

TÁJÉKOZTATÁS AZ ADAKOZÁS RENDJÉRŐL A NAGYSZÉNÁSI GYÜLEKEZETBEN


Üdvözletül: „Ami a szentek javára folyó gyűjtést illeti, ti is úgy cselekedjetek, ahogyan azt Galácia gyülekezeteinek rendeltem. A hét első napján mindegyikőtök tegye félre és gyűjtse össze azt, ami tőle telik, hogy ne akkor történjék a gyűjtés, amikor odamegyek. Amikor pedig megérkezem, azokat, akiket ti alkalmasnak találtok, elküldöm ajánlólevéllel, hogy adományotokat elvigyék Jeruzsálembe.” (1Kor 16: 1-3)

Kedves Testvérek!

A Koronavírus második hullámának idején, amikor gyülekezeteinket nem használhatjuk, az internet segítségével igyekszünk istentiszteleti alkalmakat szervezni, a gyülekezetben megszokott liturgia szerint. Az istentiszteletnek az igetanulmányozás és prédikáció meghallgatása mellett fontos része az adakozás is. A Szentírás tanítása szerint ugyanis „Üres kézzel senki se jelenjék meg előttem!" – mondja az Úr (2Móz 23:15). Adományaitokat tehát különítsétek el, majd az alább felsorolt lehetőségek közül kiválasztva juttassátok el a gyülekezet pénztárába.

Fontos! Minden alkalommal töltsétek ki a tizedcédulát a szokásos módon (akinek nincs, jelezze és segítünk hozzájutni). Csak a tizedcédula kitöltését követően bocsássátok útjára adományaitokat, az alábbi három lehetőség közül választva:

1. Utalás E-Bankon keresztül. Aki rendelkezik elektronikus bankkal (E-Bank), tizedét és adományait egyösszegben átutalhatja gyülekezet bankszámlájára. A megjegyzésbe írja be: „tized és adomány” + név + hónap neve. A Nagyszénási Gyülekezet bankszámlaszáma:
1178 4009 2222 4372 (OTP Bank). Ügyelj arra, hogy a tizedcédulán szereplő végösszeg azonos legyen bankon keresztül utalt összeggel! Az utalásokat légy kedves folyó hónap 25-éig teljesíteni, segítve ezzel a pénztáros munkáját.

Az átutalással egyidejűleg a kitöltött tizedcédulát fényképezd be, majd küld el Csonka Zoltánné Erika pénztáros testvérnő e-mail címére: erika.csonka@gmail.com Erre azért van szükség, hogy a pénztáros tudja, az utalt összegből mennyi a tized, a kosárpénz, illetve egyéb adományok. (Az egyházterület tájékoztatása szerint azokat az összegeket, amelyekről nem lehet megállapítani a rendeltetését, teljes egészében tizednek kell tekinteni. Ezért fontos, hogy a tizedcédula kísérje az utalt pénzösszeget.)

2. Gyülekezetnél történő személyes átadás. Aki nem tud E-Bakon keresztül utalni, készítse el tizedét és adományait, tegye borítékba a tizedcédulával együtt és tegye félre. Igyekszünk havonta egy alkalmat biztosítani arra, hogy adományaikat el tudják hozni a gyülekezetbe, és ott személyesen átadhassák a gyülekezet pénztárosának. Ezekről az alkalmakról időben értesítés fogunk írni e-mailben és a gyülekezeti Messenger csoportban.

3. Háztól-házig szolgálat. Aki sem az első, sem a második változatot nem tudja megvalósítani, arra kérjük, jelezze a gyülekezet lelkészének vagy pénztárosának. Részére megszervezzük, hogy havonta egy alkalommal, egy előre megbeszélt időpontban házhoz megyünk és átvesszük az adományokat, majd eljuttatjuk a gyülekezet pénztárába.


Útmutató a tizedcédula kitöltéséhez:

·  A „Tized” mezőt, ami jövedelmünk 10%-ának megfelelő összeg, a szokott módon töltsük ki.

·  A tized alatti „Gyülekezet” mezőbe írjuk a helyi gyülekezeti célra szánt adományainkat, ami természetesen a tizeden felüli önkéntes adomány. Az ide írt összeg 100%-ban a helyi gyülekezetnél marad, általános felhasználásra.

Ide írjuk azt az összeget is, amit a szombat délelőtti istentiszteleten az adománygyűjtő kosárba jelöletlenül szoktunk tenni, felszorozva azt az adott hónapban lévő szombatok számával.

· Az „1% imaház felújítás” a tizedünkön felül további 1%-ot ajánlhatunk fel a Tiszavidéki Egyházterületünkön lévő imaházak felújításának támogatására, önkéntes adományként.

· A tizedcédula 16-os, vagy 18-as számú mezőjébe írjuk be „Szombatiskola”, majd a mellette lévő mezőbe írjuk azt az összeget, amit a szombatiskolai gyűjtés alkalmával szoktunk adni. Itt ugyancsak figyeljünk arra, hogy az összeget az adott hónapban található szombatok számának megfelelően többszörözzük.

· A „Világmisszió” a világszéles egyház missziós céljait támogatja, más-más országokban, földrészeken.

·  További önkéntes adományok lehetőségének megismeréséhez olvassátok el a tizedcédula hátoldalán szereplő útmutatót.


Bátran hívjatok, ha kérdésetek van.
Tel: 06 30 664 3047

Mártély, 2020. november 19.

Testvéri és lelkipásztori szeretettel: Bicskei Róbert

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

TÁJÉKOZTATÁS AZ ADAKOZÁS RENDJÉRŐL A NAGYSZÉNÁSI GYÜLEKEZETBEN

Ü dvözletül:  „Ami a szentek javára folyó gyűjtést illeti, ti is úgy cselekedjetek, ahogyan azt Galácia gyülekezeteinek rendeltem. A hét els...